hiekkaa muoviastiassa lapset leikkii

Lumijoen varhaiskasvatus

Lumijoen varhaiskasvatuksessa on kaksi päiväkoti rakennusta, Päiväkoti Ensilumi ja Päiväkoti Pikkulumi. Päiväkodeissa toimii yhteensä kuusi päiväkotiryhmää.

Päiväkoti Ensilumessa:

Huurre ja Pyry ovat 1-3 vuotiaiden ryhmiä

Tuisku ja Kuura ovat 3-4 vuotiaiden ryhmiä. Kuura on Luonnossa kotonaan -ryhmä, joka keskittyy luotoliikuntaan ja luonto- ja ympäristökasvatukseen.

Päiväkoti Pikkulumessa:

Hile on sisarusryhmä 0-4 vuotiaille

Nietos on viskariryhmä 5-vuotiaille

Lisäksi päiväkodissa toimii avoimen varhaiskasvatuksen kerhot tiistaisin ja torstaisin. Avoimen varhaiskasvatuksen kerhot on tarkoitettu kotihoidossa oleville lapsille.

Varhaiskasvatusta järjestetään klo 6.30-17.00. Säännöllisen aukioloajan lisäksi päiväkodissa järjestetään vuorohoitoa tarpeen mukaisesti. Myös esiopetusikäisten lasten vuorohoito ja esiopetuksen loma-aikojen varhaiskasvatus toteutuu tarvittaessa päiväkodilla.

Vuorohoidolla tarkoitetaan aikaisin aamulla, illalla, yöllä ja viikonloppuma annettavaa varhaiskasvatusta. Päiväkodin säännöllisen aukioloajan ulkopuolella vuorohoitoa on mahdollista saada perheen todelliseen tarpeeseen perustuen. Todellisella tarpeella tarkoitetaan molempien huoltajien vuorotyötä, ainoan huoltajan vuorotyötä tai ammatin opiskeluun liittyvää tarvetta.

Vuorohoito tulee varata viimeistää kahta viikkoa ennen. Vuorohoitoon ei ole subjektiivista varhaiskasvatusoikeutta. Päiväkodissa ei ole yhtä ryhmää vuorohoitoa varten, vaan vuorohoitoa on mahdollista saada siinä ryhmässä, missä lapsi on tai vuorohoitoa voidaan myös järjestää seudullisesti.