hiekkaa muoviastiassa lapset leikkii

Päiväkoti Ensilumi

Päiväkoti Ensilumen alla toimii kuusi päiväkotiryhmää. Huurre ja Pyry ovat 1-3 vuotiaiden ryhmiä, Tuisku ja Kuura on 3-5 vuotiaiden ryhmiä. Kuura on Luonnossa kotonaan -ryhmä, joka keskittyy luotoliikuntaan ja luonto- ja ympäristökasvatukseen. Hile ja Nietos on sisarusryhmiä 0-6 vuotiaille. Hileen ryhmä sijaitsee päiväkodin läheisyydessä Lumijoen keskustassa.

Lisäksi päiväkodissa toimii avoimen varhaiskasvatuksen kerhot tiistaista perjantaihin. Avoimen varhaiskasvatuksen kerhot on tarkoitettu kotihoidossa oleville lapsille.

Päiväkoti Ensilumi on avoinna 6.30-17.00. Päiväkodin säännöllisen aukioloajan lisäksi päiväkodissa järjestetään vuorohoitoa. Myös esiopetusikäisten lasten vuorohoito ja esiopetuksen loma-aikojen varhaiskasvatus toteutuu tarvittaessa päiväkodilla.

Vuorohoidolla tarkoitetaan aikaisin aamulla, illalla, yöllä ja viikonloppuma annettavaa varhaiskasvatusta. Päiväkodin säännöllisen aukioloajan ulkopuolella vuorohoitoa on mahdollista saada perheen todelliseen tarpeeseen perustuen. Todellisella tarpeella tarkoitetaan molempien huoltajien vuorotyötä, ainoan huoltajan vuorotyötä tai ammatin opiskeluun liittyvää tarvetta.

Vuorohoito tulee varata viimeistää kahta viikkoa ennen. Vuorohoitoon ei ole subjektiivista varhaiskasvatusoikeutta. Päiväkodissa ei ole yhtä ryhmää vuorohoitoa varten, vaan vuorohoitoa on mahdollista saada siinä ryhmässä, missä lapsi on tai vuorohoitoa voidaan myös järjestää seudullisesti.