Muita nähtävyyksiä Lumijoella

Tuulimyllyt
Kyrön mylly on peräisin 1830-luvulta ja se on peruskorjattu vuonna 1976. Mylly sijaitsee kunnan keskustassa Siikajoentien lähellä. Granlundin hirsinen jalkamylly on peräisin 1800-luvun alkupuolelta. Erkkilän myllyssä on vuosiluku 1768. Penttilän mylly on 1800-luvun alkupuolelta. Myllyt sijaitsevat yksityisten mailla.

Tuulivoimala Sähkäle Lumijoen Varjakassa edustaa nykyaikaista tekniikkaa. Voimala on rakennettu 1998-1999. Voimalasta löytyy lisätietoa osoitteesta www.lumituuli.fi.

Luontokeidas
Hiekkakuopasta kunnostettu maauimala Luontokeidas sijaitsee Luonnostakylässä, kauniin mäntymetsän keskellä.

Lintutornit
Sannanlahden tornille pääsee pitkospuita pitkin läheiseltä nuotiopaikalta, jossa on mm. opastetaulut, ruokailukatos ja telttapaikkoja.

Puhkiavanperän tornille johtaa myös pitkospuut nuotiopaikalta, jossa on myös opastetaulut, ruokailukatos ja telttapaikkoja.

Museo
Lumijoen kotiseutumuseo on rakennettu 1860-luvulla ja se on kunnostettu vuonna 1999 museokäyttöön. Museossa on esillä Lumijoelta kerättyä ja lumijokisten lahjoittamaa esineistöä. Erikoisesti talonpoikaisesineistöä on runsaasti esillä. 

Kankaanpäänraitti
Lumijoen vartta seurailevalla raitilla on nähtävillä vanhaa lumijokista rakennusperinnettä. Kankaanpäänraitti lähtee Lumijoentieltä.

Vanhat koulurakennukset
Entisen Teron tilan päärakennus on rakennettu kolmena osana vuosina 1884, 1900 ja 1910. Rakennus on toiminut aikoinaan kansakouluna, välillä se on ollut kansalaisopiston piirien käytössä ja uudelleen se on kunnostettu koulukäyttöön 1999 – 2000.