Ihmiset pelaa lautapeliä

Hoitopaikan hakeminen ja irtisanominen

Varhaiskasvatuspaikan hakeminen tapahtuu jatkuvan haun periaatteella. Hakemus tulee toimittaa neljä (4) kuukautta ennen varhaiskasvatuksen toivottua alkamista. Mikäli varhaiskasvatuksen tarve johtuu huoltajan äkillisestä työllistymisestä tai opiskelusta, eikä hoidon tarpeen alkamisajankohta ole ennakoitavissa, hakemus tulee toimittaa kaksi (2) viikkoa ennen varhaiskasvatuksen alkua.

Varhaiskasvatusta voi hakea perheen tarpeen mukaan joko kokopäiväisenä, osapäiväisenä alle 5 tuntia / päivä tai normaalia vähäisemmän palvelutarpeen mukaisesti 10 tai 15 päivää / kk. Sopimus normaalia vähäisemmästä palveluntarpeesta tehdään aina vähintään kahdeksi kuukaudeksi, jos varhaiskasvatuksen tarve on tavanomaista vähäisempi pysyvästi.

Varhaiskasvatushakemus tehdään Wilma varhaiskasvatus sähköisessä järjestelmässä. Katso ohjeet tämän linkin takaa.

Paperisia varhaiskasvatushakemuksia saa Päiväkoti Ensilumesta sekä kunnanvirastolta. Varhaiskasvatushakemuksen liitteineen voi palauttaa Päiväkoti Ensilumeen tai kunnanvirastolle.

Varhaiskasvatuspaikan irtisanominen tulee tehdä kirjallisesti. Varhaiskasvatuksen asiakasmaksu päättyy vanhempien ilmoittamaan päättymispäivään. Irtisanomista ei voi tehdä takautuvasti.