polkupyörä metsässä

Liikunta

Kunnan keskeisenä tehtävänä on liikunnan ja muun terveyttä edistävän fyysisen aktiivisuuden edistäminen. Kunta tukee kuntalaisten liikkumista kehittämällä paikallista ja alueellista yhteistyötä sekä terveyttä ja hyvinvointia edistävää liikuntaa, avustamalla kansalaistoimintaa ja tarjoamalla liikuntapaikkoja. Tehtävänä on tukea kansalaistoimintaa sekä rakentamalla ja ylläpitämällä liikuntapaikkoja. Liikunta on kunnan peruspalvelu ja tärkeä osa kuntalaisten hyvinvointia.

Terveysliikuntaa on kaikki liikkuminen, joilla on myönteistä vaikutusta terveyteen. Tavoitteena ei ole suorituskyvyn parantaminen, kuten urheilussa vaan hyvän terveyskunnon saavuttaminen ja ylläpito.

Halutessasi voit testata, onko oma liikkumisesi suositusten mukaisesti riittävää:

Arvioi liikkumisesi!

Maksuttomassa elintapaneuvonnassa saat tukea liikuntaan, uneen ja ravintoon liittyvissä asioissa. Ota rohkeasti yhteyttä liikuntakoordinaattori Pirjo Luotoon p.040 182 4615, pirjo.luoto(at)lumijoki.fi, Toripolku 3 (Lumijoen kirjasto)

Elintapaneuvonnan alkukartoituslomake

HOX! Kansalaisopiston kevään tunnit ovat alkaneet 10.1. Vielä ehdit mukaan harrastamaan vaikka paritanssia, lavis-lavatanssihumppaa, kuntosali ja liikuntapiiriä, dancelift tanssillista jumppaa aikuisille tai lihaskuntojumppaa. Jos osallistut vain kevään tunneille niin maksu on n. puolet kokonaishinnasta joka laskutetaan jälkikäteen. Ei muuta kuin ilmottautumaan: https://www.opistopalvelut.fi/liminka/courses.php?l=fi#pos-2-12-69