Valinnaisaineet

Yleistä valinnaisaineista

Jokaisen oppilaan opintoihin peruskoulussa sisältyy valinnaisia oppiaineita. Valinnaisten aineiden tehtävänä on syventää ja laajentaa oppilaan osaamista oppilaan valinnan mukaisesti. 

Lumijoen peruskoulussa oppilas valitsee annetuista vaihtoehdoista seitsemännen luokan keväällä:

1. Jatkavan taide- ja taitoaineen, jota opiskellaan 2vvt (vuosiviikkotuntia) sekä kahdeksannella että yhdeksännellä luokalla

2. Pitkän valinnaisen aineen, jota opiskellaan 2vvt sekä kahdeksannella että yhdeksännellä luokalla

3. Kaksi lyhyttä valinnaista ainetta, joita molempia opiskellaan 1vvt kahdeksannella luokalla. Toista lyhyttä valinnaisainetta opiskellaan syyslukukaudella 2 tuntia viikossa ja toista kevätlukukaudella 2 tuntia viikossa.

8. vuosiluokalla aloitetut pitkät sivuaineet jatkuvat myös 9. vuosiluokalla. Sen lisäksi oppilas valitsee annetuista vaihtoehdoista kahdeksannen luokan keväällä:

1. Kaksi lyhyttä valinnaista ainetta, joita molempia opiskellaan 1vvt yhdeksännellä luokalla. Toista lyhyttä valinnaisainetta opiskellaan syyslukukaudella 2 tuntia viikossa ja toista kevätlukukaudella 2 tuntia viikossa.Ajankohtaista

Lisätietoa valinnaisaineisiin liittyen voit kysyä Wilmassa, sähköpostitse tai puhelimitse. Myös aineenopettajat vastaavat omaan aineeseensa liittyviin kysymyksiin.

Eveliina Vehkala
opinto-ohjaaja
eveliina.vehkala@edu.lumijoki.fi
p. 044 497 1802


Valinnaisaineinfon diat

Valinnaisaineopas

Valintakortti 8. vuosiluokan valinnaisia varten

Valintakortti 9. vuosiluokan valinnaisia varten