Ruutikangas varmisti 769 000 euron rahoituksen – ”Merkittävät aluetaloudelliset vaikutukset tulevina vuosina”

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt Ruutikunnat Oy:lle 769 000 euron valtionavustuksen. Avustus on tarkoitettu Ruutikankaan ampumaurheilukeskuksen liikuntapaikkarakentamiseen.

– Valtuustojen päätökset ovat olleet sidottuna OKM:n rahoituspäätökseen ja nyt kun virallinen päätös on saatu, hanke pääsee etenemään suunnitellusti. Nyt katseet on syytä kääntää tiukasti kesän 2024 MM-kisoja varten tarvittavan infran rakentamiseen, kertoo Limingan kunnan elinvoimajohtaja Teemu Haapala.

Alueen kunnat, Liminka, Lumijoki ja Oulu ovat sitoutuneet ampumaurheilukeskuksen hankkeen toteuttamiseen investointivarauksilla ja Ruutikunnat Oy:n perustamisella.

– Tämä on upea, odotettu ja toivottu uutinen. Ruutikankaan valmistumisella ja kilpailutoiminnan käynnistymisellä on merkittävät aluetaloudelliset vaikutukset tulevina vuosina. Suunnitelmien toteutuminen saa nyt vauhtia, arvioi Lumijoen kunnanjohtaja Paula Karsi-Ruokolainen.

Ruutikankaan ampumaurheilukeskus on valmistuessaan Suomen ensimmäinen ja suurin luokan 1 ampumaurheilukeskus. Ampumaurheilukeskuksessa on tarkoitus järjestää EM- ja MM-tason ampumaurheilukilpailuja kaikissa ampumalajeissa. Ensimmäiset MM-kisat ovat edessä jo vuonna 2024, kun Ruutikankaalla kamppaillaan kivääripracticalin mestaruudesta. Kisat tuovat varsinaisten urheilijoiden lisäksi alueelle moninkertaisen määrän matkailijoita.

– Ruutikangas tuo Oulun matkailualueelle merkittävän piristysruiskeen, josta voivat hyötyä kaikki Pohjolan rengastien toimijat. Tapahtumiin ja kisoihin osallistuvat viipyvät alueella pitkään. Alue avaa meille myös uusia kansainvälisiä markkinoita, kertoo Oulun Matkailu Oy:n toimitusjohtaja Yrjötapio Kivisaari.

Elinvoimajohtaja Haapalan mukaan taloudellisista vaikutuksista tehdyissä laskelmissa alueelle tuleva hyöty on miljoonia.

– FCG Finnish Consulting Group Oy:n tekemän arvion mukaan Ruutikangas tulee tuottamaan yli 15 miljoonaa matkailutuloa vuosittain Oulun ja Raahen seuduille, eikä tässä olla jakamassa olemassa olevaa markkinaa, vaan tuomassa alueelle ihan uutta matkailutuloa.

Voi tutustua Ruutikankaan ampumaurheilukeskukseen tarkemmin tästä linkistä.