Lapsiperheiden ja aikuisten sosiaalipalvelujen palveluohjauksessa otetaan käyttöön uusia puhelinnumeroita

Osassa Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen Pohteen kunnista lapsiperheiden sosiaalipalvelujen ja aikuisten sosiaali- ja päihdepalvelujen palveluohjauksen puhelinnumerot vaihtuvat torstaina 15.2.2024.

Uudet palveluohjauksen numerot otetaan käyttöön seuraavissa kunnissa:
1.    Hailuoto, Lumijoki, Liminka, Kempele: uusi puhelinnumero 040 318 5864
2.    Ii, Muhos, Tyrnävä, Utajärvi, Vaala: uusi puhelinnumero 040 318 5863
3.    Kuusamo, Taivalkoski, Pudasjärvi: uusi puhelinnumero 040 318 5862

Työntekijöille ei ole enää soittoaikoja, vaan palveluohjauksen numeroon vastataan maanantaista perjantaihin kello 9–11. Asiakkaat voivat jättää myös takaisinsoittopyynnön, jolloin työntekijä voi soittaa takaisin myöhemmin.

Palveluohjauksessa autetaan avun piiriin

Palveluohjaukseen voi ottaa yhteyttä, jos tarvitsee apua tai tukea esimerkiksi jokapäiväisestä elämästä selviytymiseen, asumiseen, talousongelmiin tai lapsen tasapainoiseen kehitykseen tai hyvinvointiin.

Yhteydessä voi olla myös, jos tarvitsee tukea ongelmiin, joihin liittyy esimerkiksi väkivalta, päihteiden ongelmakäyttö, mielenterveysongelmat tai jokin muu sairaus tai vamma. Yhteyttä kannattaa ottaa mahdollisimman varhaisessa vaiheessa.

Äkillisissä kriisitilanteissa pitää soittaa sosiaali- ja kriisipäivystykseen tai hätäkeskukseen, joista vastataan kellon ympäri viikon jokaisena päivänä.

Sosiaali- ja kriisipäivystyksen pohjoinen yksikkö palvelee Iin, Hailuodon, Kempeleen, Kuusamon, Limingan, Lumijoen, Muhoksen, Oulun, Pudasjärven, Taivalkosken, Tyrnävän, Utajärven ja Vaalan asukkaita. Puhelinnumero: 044 703 6235.
Hätäkeskuksen puhelinnumero: 112.