Biojätteen lajitteluvelvollisuus

Biojätteen lajitteluvelvoite laajenee Lumijoella
Biojätteen lajitteluvelvoite laajenee pien- ja omakotitaloihin Lumijoella heinäkuussa. Biojäte pitää lajitella taajamassa sijaitsevissa 1–3 huoneiston kiinteistöissä viimeistään 19.7.2024.
Biojätteen lajitteluun on kaksi vaihtoehtoa. Biojätteelle voi tilata erilliskeräyksen tai biojätteen voi kompostoida.
Kuntien omistama jätehuoltoyhtiö Kiertokaari Oy vastaa biojätteen keräyksestä asuinkiinteistöiltä Lumijoella. Kiertokaari pyytää asukkaita ilmoittamaan biojätteen erilliskeräykseen liittymisestä mahdollisimman pian. Liittymisilmoituksen voi tehdä jo nyt, vaikka lajittelun aloittaisi vasta heinäkuussa.
Biojätekeräykseen liitytään joko täyttämällä lomake osoitteessa https://kiertokaari.fi/voima/#liittyminen tai soittamalla Kiertokaaren asiakaspalveluun p. 08 5584 0020 ma–pe kello 8–16.

Kiertokaari vastaa biojäteastian tyhjentämisestä
Erilliskeräys tarkoittaa, että asukkaalla on joko oma tai naapuruston kanssa yhteinen biojäteastia, jonka Kiertokaaren kuljetuskumppanina toimiva jätehuoltoyritys käy tyhjentämässä.
Kiertokaari vastaa biojätteen keräilystä asuinkiinteistöiltä taajama-alueilla ja hoitaa keskitetysti biojätepalvelun asiakaspalvelun ja laskutuksen. Biojäteastian tyhjennystä ei voi enää tilata suoraan yksityiseltä jätekuljetusyritykseltä, koska biojätteen kuljetus taajamien asuinkiinteistöltä on nykyisin kunnan vastuulla.
Kompostoinnissa asukkaalla on oma tai naapurien kanssa yhteinen kompostori, josta saa ravinteikasta multaa omaan puutarhaan. Kompostoinnista tehdään aina kompostointi-ilmoitus jätehuoltoviranomaiselle. Lumijoki kuuluu Oulun jätehuoltoviranomaisen toimialueeseen, ja ilmoitus tehdään jätehuoltoviranomaiselle. Tee kompostointi-ilmoitus.

Biojäteinfo Lumijoella ti 28.5.
Kiertokaari järjestää Lumijoen kirjastolla Biot kiertoon -infotilaisuuden ti 28.5.2024 klo 14-17. Paikan päällä asiakkaat voivat kysyä mieltä askarruttavia asioita biojätteen lajittelusta ja keräilystä Kiertokaaren asiantuntijoilta sekä liittyä halutessaan biojätteen erilliskeräykseen. 
Lisätietoa omakoti- ja pientalojen biojätekeräilystä löytyy Kiertokaaren biojätekampanjasivulta: https://kiertokaari.fi/voima