Marrastulet valotaidetapahtuma Lumijoen Varjakassa 25.11. klo 15–18

View Calendar
25.11.2023 15:00 - 18:00

Tervetuloa kokemaan ja näkemään Marrastulet valotaideteokset Lumijoen Varjakkaan! Teokset tuottaa Pohjoinen oopperakomppania ry.
Teokset rakentuvat paikallisten tarinoiden ja legendojen pohjalle hyödyntäen teemoja kuten pimeys, kuolema, toivo, yhteisöllisyys ja lakeus.
Marrastulet valotaidetaidetapahtumia järjestetään marraskuun aikana neljässä lakeuden kunnassa. Ne sijoittuvat arkisille paikoille, jotka on mahdollista kokea yhden illan ajan toisin. Tapahtumat muodostavat elämyksellisen ja osallistavan paikkasidonnaisten tapahtumien sarjan seuraavasti:
4.11. Tyrnävän Nahkatehdas klo 17-20
15.11. Vihiluodon luontopolku Kempeleessä klo 17-20
18.11. Alakestilän Arboretum Limingassa klo 16-19
25.11. Lumijoen Varjakka klo 15-18

Pohjoisen oopperakomppanian työryhmä: Valo- ja visuaalisuunnittelija Jani Pitkänen, valokuvaaja Inkeri Jäntti, kuva- ja performanssitaiteilija Mari Kämäräinen, äänisuunnittelija Jussi Alaraasakka, katutaiteilija Marko Anttila, näyttelijä-tanssija Eeva-Maria Kauniskangas sekä tuottaja-kirjailija Jonna Pulkkinen. Kokonaisuudesta vastaa taiteellinen johtaja Jenni Kinnunen. Pohjoinen oopperakomppania on vuonna 2016 perustettu monitaiteellinen oopperateatteri, joka tuottaa kokeellisia oopperateatteriesityksiä pääasiassa Pohjois-Suomen alueella.

Marrastulet tapahtumakokonaisuus on Pohjois-Pohjanmaan liiton Kulttuurikenno – Yhteistyötä ja vaikuttavuutta kulttuuripalveluihin hankkeen taidepilotti. Sitä rahoittaa Opetus- ja kulttuuriministeriö.