tukka tuulessa

HAMMASHUOLTO

Suun terveydenhuolto tuottaa suun terveyttä edistäviä, korjaavia ja kuntouttavia hammashuollon palveluita.

Suun ja hampaiston terveys ja toimintakyky heijastuu ihmisen koko terveyteen ja hyvinvointiin. Hyvä henkilökohtainen itsehoito ehkäisee monia hammas- ja suusairauksia.

Hammashoitoon terveyskeskuksessa ovat oikeutettuja kaikki ikäryhmät. Hammaslääkärin vastaanotto toimii Lumijoen hammashoitolassa maanantaisin, tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin. Peruskoulun lopettaneet ja muut aikuiset huolehtivat itse ajanvarauksesta. Peruskoululaisten ajat postitetaan kotiin. Hoito- ja tarkastusvälit suunnitellaan jokaiselle tarkastuksen perusteella yksilöllisesti.

Terveyskeskuksessa suun ja hampaiden hoidosta 9 §:ssä säädetyt maksut peritään vain 18 vuotta täyttäneiltä henkilöiltä. Terveyskeskuksessa suun ja hampaiden hoidosta perittävät maksut eivät kerrytä vuotuista maksukattoa.

Suun terveydehuollon maksuttomat palvelut

-alle 18-vuotiaat
-henkilöltä, jolla on rintamasotilastunnus, rintama-palvelustunnus, rintamatunnus, veteraanitunnus tai jolla on eräisiin Suomen sotiin liittyneissä tehtävissä palvelleiden kuntoutuksesta annetun lain (1039/1997) 2 §:ssä tarkoitettu todistuslain 1 §:n 1 momentin 3 kohdassa tarkoitettuihin miinanraivaustehtäviin osallistumisesta, ei saa periä maksua hampaiden tarkastuksesta, ehkäisevästä hoidosta eikä protetiikkaan liittyvästä kliinisestä työstä
HUOM! Koska kysymyksessä on maksuton hoito, ei tältä käynniltä peritä myöskään käyntimaksua.

Peruuttamattomasta hammashoitoajasta peritään yli 18-vuotiailta 51,50 €. Aika täytyy perua viimeistään edellisenä päivänä hammashoitolan aukioloaikana.

Palveluntuottajana toimii Lumijoen kunta. Hammaslääkärinä toimii Jussi Kokkonen. Hammashoitajan tehtäviä hoitaa Kaisu Leppäluoto ja suuhygienistin tehtäviä Päivi Koskelo.

Hammaslääkärin ajanvaraus ma-pe klo 8-10 p. 040 531 3584

Suuhygienistin ajanvaraus ma-pe klo 8-10 p. 040 512 5287

Hoitoonpääsy
Särkytapauksissa kiirellisyyden arvion perusteella hoito järjestetään 1-3 vuorokauden sisällä kuten terveydenhuoltolaissa on määritelty. Kiireettömissä tapauksissa hammaslääkärille saa ajan 2 viikon sisällä ja suuhygienistille 7 viikon sisällä. (päivitetty 25.5.2022)

Hoitoonpääsy tällä hetkellä: Hammaslääkäri (14 vrk) Suuhygienisti (30 vrk)

Ohjeita infektioajan hoitoon

Saavuthan hammashoitoon terveenä. Jos sinulla on flunssanoireita ole yhteydessä hammashoitolaan ajanvarauksesi siirtämisestä. Särkytapaukset hoidetaan aina. Informoithan kuitenkin mahdollisista flunssaoireista tai Covid-19 altistuksesta myös tässä tapauksessa, jotta voimme järjestää hoidon altistamatta henkilökuntaa. Informoithan henkilökuntaa ennen hoitoon saapumistasi, jos perheenjäsenelläsi on todettu Covid-19 tartunta tai altistus.