Luomu SM -kilpailun voitto Hotelli Helkalle ja Lumijoelle

Ammattikeittiöiden Luomu SM 2021 -kilpailun voittivat helsinkiläinen Hotelli Helka ja jo toistamiseen Lumijoen kunnan ateriapalvelut. Koronapandemian takia asetetuista rajoituksista huolimatta ne kykenivät nostamaan luomun käyttöastettaan selvästi.

Julkisten toimijoiden sarjan voitto meni jo toisena vuonna peräkkäin Lumijoen kunnan ateriapalveluille. Luomusta innostunut pieni kunta Keski-Pohjanmaalla ylti voittoon lisäämällä luomun käyttöään 10 %-yksikköä. Luomun osuus Lumijoen raaka-aineista oli 26 %.

Viime vuoden voitto siivitti Lumijoen taas kärkeen

Lumijoen ateriapalveluille toinen peräkkäinen Luomu SM -voitto julkisten toimijoiden sarjassa ei tullut täytenä yllätyksenä.
-Vähän ajattelin, että voisi olla mahdollisuuksia, kun laskin luomun käyttöosuuksia, paljastaa ateria- ja puhtauspalveluiden työnjohtaja Sinikka Halonen.
Syykin on selvä. Viime vuoden Luomu SM -voiton innostamana kunnan päättäjät korottivat ateriapalvelun määrärahoja, ja sen ansiosta luomun käyttöä on lisätty etenkin päiväkotien välipaloissa.
-Käytämme luomuna mm. juustoa, jogurttia, marjakiisseleitä ja mehuja sekä mysliä ja leipää. Hedelmät ja vihannekset pyritään myös ottamaan luomuna saatavuuden mukaan, Halonen listaa.
Lumijoen ateriapalvelut valmistaa lounaan päivittäin noin 500 koululaiselle ja päiväkotilapselle sekä päiväkodeille myös aamu- ja välipalat. Halosen mukaan luomua suositaan, koska se on ekologisesti ja eettisesti tuotettua puhdasta ruokaa.
-Luomutuotteita ei ole vielä kovin laajasti suurkeittiöpakkauksissa. Niiden tarjonnan lisääntyminen helpottaisi luomun käyttöä ammattikeittiöissä, hän arvioi.

Mediatiedote kokonaisuudessaan

Voittajavideo