Koronarokotukset Lumijoella

Thl ohjeistaa kuntia tarjoamaan kolmannen koronarokoteannoksen niille 12 vuotta täyttäneille, jotka taudin tai hoidon vuoksi ovat voimakkaasti immuunipuutteisia. Voimakkaasti immuunipuutteisten ryhmä ei ole sama kuin ensimmäisellä rokotuskierroksella rokotetut riskiryhmät 1 ja 2. 

Rokotettaviin ryhmiin kuuluvat:

Elinsiirto
-henkilöt, joille on tehty elinsiirto

Kantasolusiirto
henkilöt, jotka ovat saneet kantasolusiirron enintään kolme vuotta sitten ja henkilöit, joilla kantasolusiirto on tehty jo aiemmin ja joilla immunosuppressiivinen käänteishyljinnän estolääkitys jatkuu

Vaikea tai keskivaikea synnynnäinen immuunipuutos
henkilöt, joilla on vaikea tai keskivaikea perinnöllinen immuunipuutos

Immunosupressiivinen syöpähoito
solunsalpaajahoitoa vuoden sisällä saaneet henkilöt sekä leukemian tai lymfooman monoklonaalista vasta-ainehoitoa edellisen kahden vuoden aikana saaneet henkilöt. Tähän ryhmään kuuluvat myös CAR-T-soluhoidon saaneet.

Autoimmuunisairauksien hoito immunosuppressiivisilla biologisilla lääkkeillä tai JAK-estäjillä
ryhmään kuuluvat mm. selkärankareuma, nivelreuma, niveltulehdukset, haavainen paksusolentulehdus, Crohnin tauti ja psoriaasi, jos kyseistä sairautta hoidetaan biologisella lääkkeellä tai JAK-estäjällä. Ryhmään eivät kuulu pelkästään kortikosteroidilääkitystä, metotreksaattia, atsatiopriinia, siklosporiinia, sulfasalatsiinia tai hydroksiklorokiinia käyttävät henkilöt.

Dialyysi tai vaikea krooninen munuaisten vajaatoiminta
ryhmään kuuluvat henkilöt, jotka saavat dialyysihoitoa tai joiden munuaisten hiussuonikerästen suodatusnopeus eli GFR on alle 15.

Pitkälle edennyt tai hoitamaton HIV
ryhmään kuuluvat HIV -positiiviset henkilöt, joilla CD4- auttajasolutaso on alle 200x10E6 solua/l.

Lääkärin arvioima muu vaikea-asteinen immunosuppressiivinen tila
hoitavan lääkärin arvion mukaan myös jokin muu tila tai sairaus voidaan katsoa voimakkaasti immuunipuutosta heikentäväksi.

3-4 viikon annosvälillä rokotteen saaneet
Kolmatta rokoteannosta ei kuitenkaan toistaiseksi varovaisuusperiaatteen vuoksi suositella alle 30-vuotiaille miehille. Tämä rajoitus ei koske voimakkaasti immuunipuutteisten kolmatta rokoteannosta. Lyhyellä annosvälillä rokotteet saaneille kolmas annos voidaan antaa, kun toisesta rokoteannoksesta on kulunut vähintään 6 kuukautta.

Rokoteaikoja voit varata puhelimitse VAIN KORONAROKOTTEEN AJANVARAUSNUMEROSTA
P. 044 320 5095 MA-TO KLO 10–11 JA KLO 12–13

Aika ajoin ajanvarauksessa on ruuhkaa. Ethän jätä viestiä puhelinvastaajaan, vaan soita myöhemmin uudelleen.