Ahvenmarkkinat 2020

Ohjeistusta tapahtumaan tulevalle yleisölle ja myyjille/toimintansa esittelijöille:

Tule tapahtumaan vain terveenä!

Tule paikalle siis vain terveenä. Yleisötilaisuuteen, yleiseen kokoontumiseen tai julkiseen tilaan, jossa on muita ihmisiä ei saa tulla, jos on mitään sairastumiseen viittaavia oireita.
Koronavirus aiheuttaa hengitystieinfektion, jonka oireita voivat olla mm. yskä, kurkkukipu, kuume, hengenahdistus, lihaskivut, vatsaoireet ja päänsärky.
Muista turvaväli 1–2 metriä!
Tapahtumissa on muistettava turvavälit. Suositeltu turvaväli henkilöiden välillä on 1–2 metriä.
Pese kädet ja puhdista niitä käsihuuhteella!
Pese kädet huolellisesti runsaalla vedellä ja saippualla tai käsidesillä, kun saavut tapahtumaan. Desinfioi käsiäsi aina ennen ruokailua, WC-käynnin jälkeen sekä aina aivastamisen tai yskimisen tai niistämisen jälkeen tai kun kädet ovat näkyvästi likaiset. Kädet kuivataan kertakäyttöisiin paperisiin käsipyyhkeisiin. Jos käsienpesu ei ole mahdollista, käytä käsihuuhdetta. Älä koskettele silmiä, nenää tai suuta. Alueella on käsidesiä tarjolla monessa paikassa, käytäthän sitä, kiitos.
Muista yskiä oikein!
Kun yskit tai aivastat, laita suun eteen kertakäyttönenäliina ja laita se heti käytön jälkeen roskakoriin. Jos nenäliinaa ei ole saatavilla, suojaa suu kyynärtaipeella. Muista pestä sen jälkeen kädet.
Riskiryhmiin kuuluvat
Riskiryhmiin kuuluvien suositellaan epidemian aikana välttämään lähikontakteja. Yleisötilaisuuksiin, yleisiin kokoontumisiin tai julkisissa tiloissa järjestettävään toimintaan osallistumista ei suositella. Jos osallistut, huomioi erityisen tarkasti nämä turvallisuusohjeet. Huomioi myös oman lääkärisi tai muiden terveydenhuollon ammattilaisten ohjeet. Riskiryhmään kuuluvien on itse arvioitava paikan päällä tarjottavien palveluiden käytön järkevyys oman terveyden kannalta.

Älä osallistu tapahtumaan, mikäli sinulla on koronavirusinfektioon sopivia oireita tai olet vastikään palannut ulkomailta kohonneen tartuntariskin maasta.

  

 

 

 

Vapaa-aikatoimenohjaaja
Salla Mertala
044 0556077
salla.mertala(at)lumijoki.fi
facebook: Nuorisotyö Lumi Joki