Sineraaria konsertti

Tapahtuma, 08.08.2020

klo 18 Lumijoen kirkossa

Vapaa pääsy

Sineraaria-konsertti on monipuolinen kokonaisuus, joka sisältää musiikkia 1500-luvulta 1900-luvulle. Konsertti alkaa melankolisilla lauluilla Englannista ja jatkuu belgialaisen säveltäjän barokkisonaatilla, joka esitetään nokkahuilulla ja kitaralla. Konsertin loppupuolella teemaksi nousee Espanja kahden säveltäjän laulujen voimin. Modernimpaa tyyliä edustaa brasilialaisen Heitor Villa-Lobosin aaria. Konsertissa kuullaan myös musiikkia soolokitaralle.

Viena Yrjänän ja Hanna-Kerttu Sarsilan duo on reilun vuoden vanha kokoonpano, jonka jäseniä yhdistää pohjaton kiinnostus kaiken maailman asioita kohtaan sekä yhteinen musiikillinen näkemys.

Viena Yrjänä on Oulussa asuva sopraano ja nokkahuilisti, joka on kotoisin Nivalasta. Tällä hetkellä Viena opiskelee klassista laulua Oulun ammattikorkeakoulussa Soile Isokosken johdolla. Nokkahuilun soittoa Viena on opiskellut Jokilaaksojen musiikkiopistossa ja Oulun konservatoriossa.

Hanna-Kerttu Sarsila on kainuulaislähtöinen kitaristi. Hanna-Kerttu on opiskellut klassisen kitaran soittoa Oulun ammattikorkeakoulussa ja jatkaa kitaraopintojaan syksyllä 2020 Tukholman kuninkaallisessa musiikkikorkeakoulussa.

Instagram: @sineraariakonsertti
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCS46IMNLamrfV_wYvj5x-dQ