Valokuituhanke etenee Lumijoella

Ajankohtaista, 28.06.2018

Oulun Seudun Sähkön tytäryhtiö Lakeuden Kuitu Oy on aloittanut rakentamaan huippunopeaa valokuituverkkoa Lumijoen alueella. Lakeuden Kuitu tarjoaa nopean valokuituyhteyden jokaiseen kotiin vain 100 euron liittymismaksulla. Tarjous on voimassa  kunnes Lakeuden Kuidun urakoitsijakaivuri on ohittanut kiinteistön. Nyt on siis viimeiset hetket hyödyntää 100 euron liittymishinta!

Rakennusurakan ensimmäisessä vaiheessa urakoitsijat tekevät teiden alitukset, jonka jälkeen kaivinkoneet kaivavat valokuituverkon runkokaapelit reittien varsille.  

Kaivamisprosessi toteutetaan kahdessa osassa.Ensimmäisenä rakennetaan alueverkkorunko,  jolla yhdistetään hankkeessa mukanaolevat kunnat (Tyrnävä, Liminka, Lumijoki) ulkopuoliseen maailmaan.

Tässä yhteydessä  tehdään tilaajahaaravaraukset, jotka tietenkin otetaan mukaan samaan kaivantoon, mutta jätetään  odottamaan, että saadaan runkokuitu rakennettua.  Kun runkokuitu on valmis alkaa kiinteistöliittymien käyttöönotto viipymättä . Verkkoa rakennetaan taajama-alueelta haja-asutusalueille päin. Lakeuden Kuitu arvioi, että verkko Lumijoella olisi kaikille käytössä viimeistään kesäkuussa 2019. Lumijoen alueelta Lakeuden Kuidun valokuituverkkoon on liittynyt tähän mennessä noin 400 taloutta.

Helpoiten teet sopimuksen soittamalla asiakaspalveluumme puhelin 044 734 4333, sähköpostilla osoitteessa asiakaspalvelu(at)lakeudenkuitu.fi tai  netissä https://www.lakeudenkuitu.fi/tilaa-valokuitu.html